martes, 31 de mayo de 2016

Hola artistes! 

He tornat al blog per explicar-vos una altra tècnica molt divertida i entretinguda que s'anomena.. 

PAPER DE SEDA! 

·         Edat aproximada: a partir dels 6 anys.

·         Materials:

     ½ pàgina de cartolina de DIN-A4 del color que es vulgui
     Papers de seda de diferents colors
     Llapis
     Goma d’esborrar
     Cola blanca
     Pinzell

·         Espai: és una activitat que es pot realitzar en qualsevol espai que tingui una superfície plana per poder dibuixar i enganxar còmodament, ja sigui sobre una taula o sobre d’alguna carpeta. En tot cas recomanaria fer la tècnica en una superfície suficientment alta, ja que la tècnica cal precisió i si no està a una bona altura ens poden fer mal a les cervicals.

·         Procediments:

1.      Per començar, agafarem una cartolina de qualsevol color de la mida de DIN-A4, no importa el color que sigui, ja que després al enganxar-li les boletes de paper de seda, quedarà totalment tapat. Retallem la cartolina per la meitat.
2.      Seguidament, farem un dibuix que ens agradi. 
3.      Quan ja el tinguem dibuixat, el deixem a un costat. Comencem a trencar el paper de seda en trossets de la mida del dit gros, i amb aquests trossets anem fent boletes molt petites. Es poden separar les boletes en diferents recipients i bosses depenent del color, així serà molt més fàcil no equivocar-se a l’hora d’enganxar-les.
4.      Quan tinguem les boletes de seda fetes, apliquem cola blanca amb el pinzell sobre de la cartolina i les anem enganxant una per una, segons el color que toqui en cada part del nostre dibuix. Haurem d’anar enganxant molt juntes les boletes perquè no es vegi el fons de la cartolina, i quan ja la tinguem tota plena, el nostre dibuix de paper de seda ja estarà llest.






·         Observacions:

En primer lloc, penso que la tècnica és una mica complicada per realitzar-la amb nens i nenes de 2 a 3 anys, per la mida de les boletes del paper de seda. Tot i això com a alternativa, es podria utilitzar una cartolina mida DIN-A4 sencera, o la meitat, però fent les boles molt més grosses i tallant-los-hi nosaltres els trossets de paper.
En segon lloc, no caldria ajuntar-les tant, i per l’edat de 2 a 3 anys, podrien triar un color de cartolina bonic que els hi agrades i enganxar-hi les boles, sense que hagi de tapar tota la cartolina.


Espero que us hagi agradat i que la poseu en pràctica aviat!! 





No hay comentarios:

Publicar un comentario