domingo, 22 de noviembre de 2015



Hola!!

Com bé heu pogut comprovar, fem moltes tècniques amb ceres, i aquesta n'és una altra! 
 
L’ESTARGIT  

   Edat aproximada: a partir dels 3 anys. 

 Materials que necessitem per fer la tècnica: 

     Full blanc DIN-A4
     Ceres de colors diferents
     Llapis
     Goma d’esborrar
     Tisores
 

 Procediments:  

1.      Es comença l’activitat fent un dibuix lliure i senzill al full blanc. Ja que després l’haurem de retallar i no es veurà ni els ulls, ni la cara, etc. hem de dibuixar el contorn d’alguna cosa. 

2.      Després, un cop dibuixat, retallarem el nostre dibuix i guardarem la plantilla i el full retallat.  

3.      Amb ceres de diferents colors, pintarem tot el relleu tant de la plantilla, com del full retallat. 

4.      Un cop pintat, necessitarem un altre full blanc per poder fer la tècnica. Amb la llema dels dits arrossegarem les ceres pintades cap al full blanc, aguantant molt bé ja sigui la plantilla com el full retallat.  

5.      D’aquesta manera, quedarà pintada tota la silueta del nostre dibuix com un difuminat creant un efecte molt guai. 



Observacions:
S’ha de vigilar quan s’escampa la cera amb els dits, ja que si no aguantem bé la nostra plantilla, se’ns pot trencar, escapar o moure’s i no quedar-nos bé el dibuix



FES D'AVUI UN DIA PER NO OBLIDAR MAI!  

Bonanit i treu les puçes del teu llit!! =P

 


Hola artistes de revista! =)

 Avui he decidit explicar-vos una tècnica plàstica molt facileta de fer, divertida i per fer treballar la creativitat! S'anomena... 

 DIBUIX PLEGAT

És una activitat per a nens i nenes a partir dels 6/8 anys. això no significa que els adults no pugueu fer-la, tot el contrari! us animo a fer les tècniques i aprendre tècniques noves! 





 Materials que farem servir: 
     Cartolina blanca
     Colors de fusta o retoladors
     Goma d’esborra
     Llapis
     Vernís
     Pinzell
     Retolador permanent

  
    Procediments que cal seguir: 
 
1.      Dibuixarem en una cartolina blanca de mida DIN-A4 un dibuix lliure. Quan acabem, el pintarem en aquest cas amb retoladors de diferents colors o altres tipus de materials com ceres, aquarel·les, colors de fusta, etc. 

2.      A l’acabar de pintar-lo tot, doblegarem la pàgina per on volguem, ja sigui per la part de baix, deixant un tros de dibuix que es vegi, en aquest cas, el cap; o també podem doblegar-lo a l’inrevés, és a dir, doblegar-lo per la part de dalt i que es vegi un tros de les cames, peus, o la part de baix del dibuix que haguem dibuixat. 

3.      Quan l’haguem doblegat, ens adonarem que podem imaginar-nos molts més dibuixos amb aquella petita forma de dibuix que es veu. Li donarem el nostre dibuix plegat a un company/a, amic/ga, familiar, etc. o ens els intercanviarem. Aleshores haurem de dibuixar alguna cosa, seguint el dibuix que ens ha deixat mostrat, sense pintar el seu. Fent un dibuix nou a partir del que veiem de l’altre. 

4.      Per acabar, podrem apreciar que tindrem dos dibuixos totalment diferents en una mateixa cartolina, dibuixats un a partir de l’altre.


·         Observacions:
És una tècnica que fa que utilitzem molt la nostra imaginació i creativitat. Penso que a vegades es difícil dibuixar una cosa a partir d’un troçet d’una altra i que si a nosaltres els adults ens és difícil, potser per als infants en segons quins dibuixos també ho serà perquè potser no saben què dibuixar. Es pot repassar el dibuix amb retolador permanent perquè quedi millor. 



APA! ESPERO QUE US AGRADI LA TÈCNICA I QUE CONTINUEU PASSANT-HI SOVINT PER FER UNA ULLADA! 

"PARAUNDIAGRISPARAGUASDECOLORES"