domingo, 22 de noviembre de 2015

Bona nit petits i grans artistes!!

De nou faig una entrada al blog per explicar-vos una tècnica que personalment mai havia fet i que em va resultar molt interessant. Es tracta de...



IMPRESSIÓ 

Edat aproximada: a partir dels 5 anys.

Els materials que necessitarem són:

     Full blanc
     Ceres de colors
     Llapis
     Goma d’esborrar
     Vernís
     Pinzell

Un cop ja tenim tots els materials començem amb la tècnica plàstica de la impressió! Seguiu pas a pas els procediments! Mireu.. es fa així:  

1.      Primerament, doblegarem el full per la meitat. A la part de dins del full, a la que queda a la part inferior, pintarem com vulguem tota aquesta mitja part amb ceres de diferents colors fins que quedi ben acolorida només aquesta meitat. 

2.      Un cop pintada la part de dins de la meitat del full, a la part de fora oposada a la que acabem de pintar, farem un dibuix amb llapis sense doblegar el full, ja que així no es tacarà amb les ceres. 

3.      Després de fer el dibuix, tornem a doblegar el full i repassem el que hem realitzat, però aquesta vegada apretant una mica més el llapis. 

4.      Quan estigui tot repassat, l’obrirem i veurem que el dibuix ha quedat imprès a l’altra banda del full, és a dir, al costat d’on havíem pintat amb les ceres de colors. 

5.      Posarem vernís a la part on hi han pintades les ceres perquè així no taqui el dibuix imprès.  

Observacions: 

S’ha de tenir en compte que quan pintem amb ceres, ala pressió que fem amb la mà sobre el full, poden sortir virutes petites de cera del color que estem fent servir; haurem de bufar perquè no se’ns enganxi a la part blanca de sobre on està el dibuix, perquè sinó ens el tacarà.Si volem escriure alguna cosa, hem d’escriure a l’inrevés, és a dir, si volem posar “HOLA”, haurem d’escriure “ALOH” amb la “L” al reves.

DEIXEU VOLAR LA IMAGINACIÓ I CREEU DIBUIXOS BEN XULOS! 

FINS UN ALTRE I BONA NIT!  



No hay comentarios:

Publicar un comentario