domingo, 22 de noviembre de 2015

Hola de nou amics i amigues!

Avui us vull presentar una tècnica molt xula i divertida per fer amb els més petitons/es de la casa! aqui sota us la deixo ben explicada! :)



LA MÀGIA DEL COLOR
 
Edat aproximada: a partir dels 2 anys.
Els materials que necessitarem són els següents: 

     Cartolina blanca
     Ceres de colors, preferiblement només blanques
     Pintures temperes
     Aigua
     Pinzells
     Pot
     Paper de diari
     Permanent (optatiu)
·    
    Procediments que caldrà seguir perquè aconseguim fer la tècnica: 
 
1.       Per començar, prepararem els estris i els materials que farem servir per fer aquesta tècnica plàstica com els pinzells i el paper de diari que farem servir per cobrir la taula per no tacar-la. 

2.       Farem un dibuix amb les ceres de colors sobre la cartolina blanca. 

3.       Un cop acabat el dibuix, agafarem un pot i hi barrejarem pintura tempera del color que vulguem amb una mica d’aigua, posant més quantitat de pintura que d’aigua, encara que la textura ha de quedar aigualida. 

4.       Mullarem el pinzell a la dissolució i a continuació pintarem tota la cartolina blanca i per sobre del dibuix fet amb ceres, ja que les temperes al estar barrejades amb l’aigua repel·leixen les ceres, és a dir, que el dibuix que haguem dibuixat, encara que hi pintem per sobre, la pintura no s’hi quedarà, sinó que lliscarà per la resta de la cartolina fent un efecte molt màgic. La dissolució aplicada al dibuix quedarà amb un efecte molt suau, no es veurà un color molt fort, sinó que quedarà amb un efecte com si haguéssim pintat amb aquarel·les. 

5.       Per acabar de retocar el dibuix, podem resseguir-lo amb permanent i barnissar-lo quan s’assequi del tot.


·         Observacions:

Perquè el dibuix ressalti més i creï aquesta sensació i efecte de màgia, seria recomanable pintar el dibuix amb ceres de color blanc, ja que pintar blanc sobre blanc no es veu res del que hi ha dibuixat i quan passem la dissolució de la tempera amb l’aigua per sobre, el dibuix semblarà que sobresurt de la cartolina, apareixerà un dibuix que hi havia amagat. 


PROVEU-HO I US CONVIDO A QUE COMENTEU QUÈ US HA SEMBLAT ! :) 




No hay comentarios:

Publicar un comentario